I jagten på bedre placeringer på Google og lignende søgemaskiner, findes der massere af tips og tricks. Hos DinOptimering giver vi dig 3 tips til direkte at forbedre din SEO. Hvis du ikke ved hvad SEO er, og hvorfor det er vigtigt, så læs vores sidste oplæg her.

Mange virksomheder ønsker at skabe forbedringer i deres position på Google. Mange vælger at hyre et professionelt webbureau til SEO, mens nogle vælger at prøve kræfter med søgemaskineoptimering på egen hånd. I dette oplæg giver vi 3 korte tips til at SEO optimere jeres hjemmeside.

Hastighed

Hastigheden af en hjemmeside spiller en kæmpe rolle, når det handler om søgemaskineoptimering. Mange forbrugere nægter også at vente længe på sider og dropper hurtigt et køb, hvis ventetiden er for lang. En hastighedsoptimering er en klar fordel, hvis den nuværende side er for langsom. Til at tjekke hastigheden kan et gratis værktøj såsom Pingdom anvendes. Ved hjælp af værktøjet kan man nemt og hurtigt tjekke hastigheden af siden. Pingdom fortæller eksempelvis “load time”, “performance grade” og “page size”.

hastighed dinoptimering seo

Den kan endda fortælle dig præcis hvilke dele af din hjemmeside, der sænker hastigheden. Efterfølgende kan den IT-ansvarlige arbejde på de enkelte problemer og forbedre hastigheden. En hjemmeside optimering kan også bestilles hos DinOptimering.

 

seo mobilvenlighed dinoptimering

Mobilvenlighed

Du ved det sikkert allerede. Flere og flere bruger mobiltelefonen til at surfe på nettet. Antallet af forbrugere, der shopper på mobilen er også stærkt stigende. Derfor har Google og andre søgemaskiner stor fokus på mobilvenligheden af hjemmesider. Uden en mobilvenlig side kan du vinke farvel til de gode placeringer. En mobilvenlig side skal ikke kun ses i lyset af søgemaskineoptimering, men også med udgangspunkt i forbrugeren. Hvis det er besværligt at bestille en tid eller købe et produkt, springer folk fra. Der er trods alt andre udbydere, og er systemet mere brugervenligt, ender de med salget. En hjemmeside kan i mange tilfælde være flot og brugervenlig på en computer, men forvirrende og klodset på en mobiltelefon. De fleste typer CMS fokuserer allerede på mobilvenlighed, men designet skal være responsivt og tilpasse sig til platformen. Så uanset om man vælger at besøge hjemmesiden fra en computer, tablet eller telefon, skal siden være i orden. Hjælp til mobilvenlige sider finder du her.

 

HTTPS – SSL Certifikat

Mange hjemmesider og webshops har endnu ikke et SSL-certifikat. Der er sågar virksomheder, der får leveret flotte nye hjemmesider, der ikke fra start er sat op med et SSL-certifikat. Hvad er et SSL-certifikat og HTTPS, spørger du måske? Helt enkelt, så gør SSL-certifikatet at hjemmesiden hedder HTTPS:// i stedet for HTTP://. Dette virker muligvis ligegyldigt, men ikke for Google!

https ssl certifikat DinOptimering

Dette er en mindre ranking faktor, men satser man på SEO, er det vigtigt. Det er især vigtigt ved webshops, da certifikatet er en ekstra sikkerhed for dig og forbrugeren. Det er netop det sikkerhedsmæssige aspekt, som Google anerkender. Man kan altså påpege to direkte fordele ved SSL-certifikatet: Bedre positionering og bedre sikkerhed, samt privatliv på hjemmesiden. Rådgivning eller installering af SSL-certifikat kan bestilles her.

 

Implementering af optimeringer

Ovenstående tips kan kombineres med andre SEO tips og strategier for at give et større boost. Ved hastighed kan optimeringer såsom chaching, billedoptimering og komprimering være løsningen. Mobilvenligheden er et større problem, hvor der enten skal skiftes til et responsivt design eller sættes værdier/begrænsninger for tablets og telefoner. Hvis siden ikke anvender SSL-certifikat, skal det købes og implementeres i systemet. Optimeringerne er uafhængige af hinanden, men det anbefales naturligvis at have fokus på alle 3, samt andre vigtige faktorer i din on-page SEO. Løbende vil flere gode tips og forslag til SEO blive offentliggjort på denne side. Hvis din virksomhed hellere vil fokusere på jeres ydelser og produkter, tilbyder DinOptimering søgemaskineoptimering hvor alt inkluderes.

Anskaf dig et virksomhedslink på WebGuru. Læs mere om vores søgemaskineoptimering, eller kontakt os i dag omkring dit næste projekt.